Tatlı & Pasta

Alman Pastası:


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • ½ su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Kreması için Malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı krema
Arası için Malzemeler
  • Muz
Üzeri için Malzemeler
  • Pudra şekeri

Piyano Kek:


Kek malzemeleri:
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un, + 2 yemek kaşığı kadar daha un gerekiyor.
  • 2 kaşık nişasta
  • 2 kaşık kakao
  • 1 pkt kabartma tozu
  • 1 pkt vanilya
Keki ıslatmak için:
  • Keki hazırlayıp 180 derecede 15-20 dk pişir
    Fırından çıkar çıkmaz kek sıcakken 1 bardak soğuk süt üstüne dökülür.
Kreması için:
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1,5 çay bardağı şeker 
  • 1 paket krema
 (normal çay bardağı büyük değil)
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişir, altını kapattıktan sonra içine 1 paket krema koyulur mikserle iyice çırpılır ve Kekin üstüne dökülür. Üstüne de bol Kakao serpiniz.
Afiyet olsun :))

Çilekli Chesscake:


Çilekli Tart:

Mozaik Pasta:

Tiramisu:
TİRAMİSU
1 paket hazır kakaolu pandispanya
Kakao 

Kreması için: 5 çorba kaşığı toz şeker
           1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 paket labne peyniri

Islatmak için: 1 bardak ılık süt
                        2 çorba kaşığı şeker
                        1 çorba kaşığı nescafe


Yapılışı: Kreması için tüm malzemeler (labne peyniri hariç) normal ateşte koyu kıvama gelene kadar karıştırılır. Labne peynir eklenip eriyince kadar ateşten alınır. Keki ısltmk için hazırlanan ılık süt ile kek ıslatılır. Kreması ılınınca kekin arasına ve üstüne sürülür. Kakao ile süslenir.

Kağıt Helva Pastası:

Vişneli Chesscake:

İncir Uyutması:

Sütlaç:

Güllaç:


Ayva Tatlısı:

CocoStar:

Mandalina Soslu Kremalı Tartkek:

Kek Malzemeleri:
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket Vanilya
  •  yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 2-3 yemek kaşığı nişasta 
Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılıp önceden ısıtılmış fırında 180 derece kek 20 dk pişirilir. 

Muhallebi:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1pkt vanilya
  • 100 gr Yarım paket labne peyniri
Muhallebi kaynayınca labne peyniri içine koyulur mikserle 5 dk çırpılır ve Kekin üstüne dökülür.

Mandalina sosu:
1 su bardağı mandalina suyu
2-3 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker (ben yarım çay bardağı koydum) pişirip muhallebinin üstüne dökülür.

Pişmaniyeli Pasta:

Manolya Tatlısı:


Limonulu Chesscake:



0 yorum :

Yorum Gönder

 

Aslının Minnak Mutfağı Template by Ipietoon Cute Blog Design