Malzemeler:
- 2 yumurta,
- 1 bardak süt,
- yarım bardak su,
- sıvıyağ
- 250 gr kıyma
- yarım kilo ıspanak
- tuz
- karabiber
- pulbiber
- 4 yufka

Yapılışı:
- 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ ile sütlü harcınızı hazırlıyorsunuz.
- sonra ıspanaklı harcı hazrlamak için 1 soğanı doğrayıp 250 gr. kıyma ile kavuruyorsunuz.
- yarım kilo ıspanağı doğrayıp ayrı bir tencerede haşlıyorsunuz. suyunu süzüp kıymaya ekliyorsunuz. tuz, karabiber ve pulbiberi de katıp iyice karıştırıyorsunuz.
- 4 yufkayı üstüste koyup altıya bölüyorsunuz. en üstteki yufkanın üzerine sütlü harçtan sürüp her bir üçgenin geniş kısmına bir kaşıktan biraz fazla ıspanaklı harçtan koyuyorsunuz.
- üçgenleri sarıp, gül şekli veriyor ve yağlanmış tepsiye diziyorsunuz. aynı işlemleri kalan 3 yufka için de yapıp böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüyor ve haşhaş serpiyorsunuz.
- 200C'de pişiriyorsunuz. [fırından çıkar çıkmaz üzerlerini diğer bir fırın tepsisiyle kapatırsanız börekleriniz kurumamış olur...]
0 yorum :
Yorum Gönder